Home  |  

Ed van der Elsken | De verliefde camera

Nog te zien tot 21 mei 2017 in het Stedelijk te Amsterdam.

Ed van der Elsken (1925-1990).

De tentoonstelling “De verliefde camera” toont een uitgebreid overzicht van zijn werk.

“Ed van der Elsken was een unieke figuur. Als straatfotograaf ging hij in steden als Parijs, Amsterdam, Hong Kong en Tokio op zoek naar zelfbewuste mensen, naar mooie meisjes en tegendraadse jeugd. Van der Elskens foto’s en films zijn sterk van vorm, onmiskenbaar geworteld in hun tijd, maar tegelijkertijd tijdloos. Ed van der Elsken wist de ‘Zeitgeist’ te documenteren en te beïnvloeden. In zijn werk ontwikkelde hij een directe, onconventionele en persoonlijke stijl. Van der Elskens aanwezigheid is altijd zichtbaar in zijn werk, contact was voor hem essentieel om een beeld te kunnen maken. Ook zette hij vaak een situatie in scène als speelse dynamische artdirector. – See more at: stedelijk-museum-amsterdam

De tentoonstelling is overzichtelijk opgebouwd en laat duidelijk de verschillende periodes in het leven van de kunstenaar zien. De vele video- en diapresentatie’s zijn ruimtelijk opgesteld en geven een fraaie kijk in van der Elskens beleving van de wereld.

Tip: zoek een rustig moment om de expositie te bezoeken, op de zaterdagmiddag dat wij er waren was het erg druk!

de verliefde camera-stedelijk from John Kraft on Vimeo.

PREV

Vintage Cassette

NEXT

Keuken achterwanden van klanten Part 5

WRITTEN BY:

Mook-Middelaar 1964, reclamefotograaf vanaf 1988. Vader, (zee)zeiler en jazz liefhebber. Bekijk werk op www.johnkraft.nl.

Sorry, the comment form is closed at this time.

De waardering van www.sowhat-design.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 162 reviews.
Chat openen
1
Hallo
Kan ik je helpen?